اکثر کودکان با نوعی از اختلالات خواب روبرو می شوند مثلاً کودکی ممکن است در خواب خروپف کند، کودک دیگر با دهان باز نفس بکشد یا در خواب وحشت کند، بترسد، بنالد و گریه و زاری کند. مسلماً احساس خوشایندی به والدین دست نمی دهد هنگامی که ببینند کودک خردسالشان در خواب ناله می کند و یا بیدار می شود و گریه می کند. دلایل مختلفی می توانند زمینه ساز این مشکل باشند که در ادامه به بیان آنها می پردازیم. همچنین روش درمان خانگی این مشکل را به شما آموزش می دهیم.
1- دلایل ناله و ترس کودکان در خواب :
عوامل مختلفی وجود دارند که موقع خواب یک کودک باعث وحشت و ناله کردن آنها می گردند که مهم ترین آنها را در ادامه آورده ایم.
- تب
- کمبود خواب
- کولیک نوزاد
- حوادث استرس زا در زندگی
- جای خواب و بالشت نامناسب
- تزریق داروهای بیهوشی به دلیل انجام جراحی
- مصرف داروهایی که بر سیستم عصبی مرکزی (مغز) تاثیر می گذارد
علاوه بر دلایل بالا، وحشت شبانه می تواند به دلایل مختلف دیگر نیز ایجاد شود که از میان آن ها خستگی و مسافرت های طولانی که ریتم خواب کودک را به هم می زند، افسردگی و مصرف برخی داروها می تواند وحشت شبانه را در پی داشته باشد. اگر همه شرایط روحی کودک مساعد باشد، شرایط جسمانی مثل پایین آمدن قند خون، تب، اختلالات گوارشی و… می توانند علل زمینه ساز باشند. همانطور که خواب مایه آرامش انسانهاست، می تواند دریچه ای به عملکرد اجتماعی،خانوادگی و هیجانی هر فرد باشد. مشکلات روحی –عصبی و اضطراب های مستمر می توانند باعث قطع خواب شوند و منجر به علایمی هم در روز و هم در شب گردند. انواع اختلال های خواب در کودکان شامل بی خوابی، خواب آلودگی، اختلال های تنفسی وابسته به خواب، کابوس شبانه، اختلال های بیداری، حرکت دادن مداوم اندام در طول خواب، دندان قروچه و شب ادراری است. گاهی اختلال خواب در کودکان خود می تواند منجر به اضطراب یا سایر مشکلات روحی و روانی وی شود.
توضیحات بیشتر را با کلیک بر روی لینک زیر بخوانید:
4 علت اصلی ناله کردن و ترسیدن کودک در خواب و روش درمان خانگی آن
- ۹۷/۱۲/۲۵